Продавець GREENSPORT розвиває свій бізнес на Prom.ua 8 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
174 відгуків
promo_banner
GREENSPORT
+380 (67) 278-25-60
Кошик

лецитин / lecithin

лецитин / lecithin

Лецитин

Лецитин володіє ліпотропною дією, підвищує опір організму впливу токсичних речовин, стимулює жовчовиділення, сприяє всмоктуванню в кишечнику жирних кислот, стимулює синтез еритроцитів і гемоглобіну.
Споживання лецитину сприяє профілактиці і терапії хвороб, пов'язаних з порушенням діяльності нервової системи. Сприятливо впливає на розумовий розвиток.
Лецитин, що міститься в багатьох харчових продуктах, наприклад бобах сої, зернових культурах, пивних дріжджах, в рибі, яєчному жовтку та ін. Лецитин присутній в жіночому молоці, що забезпечує нормальний розвиток нервової системи немовлят.
Лецитин бере участь у багатьох біохімічних процесах.
Він володіє здатністю знижувати рівень холестерину в крові. Встановлено, що лецитин рослинного походження сприяє більш ефективному розчиненню холестеринових відкладень, ніж лецитин тваринного походження.
Він є одним з джерел фосфорної кислоти. Лецитин - основний компонент мієлінової оболонки, захисної оболонки нервових клітин і волокон. Приблизно 30% мієліну ЦНС складається з лецитину. Ізолюючі захисні тканини, що оточують головний мозок, хребет і тисячі кілометрів нервів на 66% складаються з лецитину. У мієліновому шарі у людей, які страждають на розсіяний склероз, кількість лецитину нижче норми.
Лецитин зміцнює пам'ять, покращує увагу і підвищує сприйнятливість у дітей, особливо важко піддаються навчанню. Застосування лецитину для відновлення нервових тканин на відміну від інших засобів не викликає побічних ефектів. Необхідну кількість лецитину залежить від загального стану організму та інтенсивності навантажень. При фізичних навантаженнях вміст лецитину в м'язах підвищується. Це сприяє підвищенню витривалості. З віком кількість лецитину знижується. Його недолік призводить до витончення мієлінової оболонки, порушення роботи нервової системи і появи дратівливості, синдрому хронічної втоми, мозкового виснаження, нервового зриву.
Важность лецитина для активной жизнедеятельности организма может быть проиллюстрирована тем фактом, что при голодании, когда жировые отложения и белки расщепляются для высвобождения энергии, лецитин используется организмом в самую последнюю очередь.
Этот белок способствует усвоению витаминов (до 100%), особенно жирорастворимых, таких как витамины А, DЕ и К.
Прием лецитина способствует лечению некоторых кожных болезней, возникающих вследствие нарушения жирового обмена (например, псориаза).
Дефицит лецитина в желчи является одной из причин нарушения метаболизма жиров и, как следствие, образования желчных камней, поэтому его прием способствует их выведению из организма. Лецитин способствует улучшению фильтрационной способности печени при воздействии консервантов, инсектицидов, токсинов, лекарственных препаратов, алкоголя и т. д.
Здоровье и нормальное функционирование половых желез также часто зависят от содержания лецитина в рационе.

 

Источники лецитина

 

Тип Источник
Растительного происхождения Арахис, бобовые, соя
Животного происхождения Яичный желток, говяжья печень, говяжий стейк

 

Джерело: European Medical Gazette

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner