Як дієта впливає на витривалість?
Аеробні тренування з відносно високою інтенсивністю і постійної фізичним навантаженням покращують витривалість. Будь то велосипедний спорт, біг, спаринг або функціональні тренування.
Регулярна тренування витривалості сприяє підвищенню працездатності, однак вирішальним фактором є правильна інтенсивність тренувань, тобто тренування в діапазоні 70-85% від максимальної частоти серцевих скорочень (пульсу), і значення лактату в крові 2-4 ммоль/л (милимоль на літр).
РЕКОМЕНДАЦІЯ: Перед початком тренувань на витривалість необхідно обов'язково узгодити свою програму тренувань і харчування зі своїм тренером, тому що тільки правильне тренування в поєднанні з правильним харчуванням може привести до бажаного результату.
А ЩО ОСОБЛИВОГО В ХАРЧУВАННІ ДЛЯ ВИТРИВАЛОСТІ?
Спортсмени, які тренують витривалість, мають підвищену потребу в енергії, особливо у вуглеводах. Однак співвідношення між кількістю споживаних калорій і кількістю містяться в них вітамінів і мінералів не повинно змінюватися. Наприклад, якщо ви споживаєте 2500 ккал на день, ви повинні одержувати 300 мг магнію; при споживанні 5000 ккал в день, ви повинні одержувати в 2 рази більше магнію. Якщо ви думаєте, що зможете покрити свої потреби в додаткових калоріях тільки за рахунок макаронів з високим вмістом вуглеводів – ви помиляєтеся! Симптом дефіциту неминучий. Їжа повинна бути повноцінною і натуральної, багато овочів і фруктів. Однак повноцінне харчування часто складно підтримувати в силу різних зовнішніх факторів, таких як час, витрачений на покупки, приготування їжі, і т. д., тому в особливих ситуаціях необхідно компенсувати втрати організму спеціальним спортивним харчуванням.
ЕКСТРЕМАЛЬНА ВИТРИВАЛІСТЬ
Спеціально розроблені для тренувань на витривалість, продукти Inkospor забезпечують досягнення ваших цілей, тому що:
- витримують самі тверді вимоги тренувань і змагань
- розроблені спортсменами для спортсменів
- містять продуманий склад, найкраща сировина і смак.
Wie kann die Ernährung die Ausdauer beeinflussen? Inkospor. 21 November 2019.