Продавець GREENSPORT розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
107 відгуків
 
ГРІНСПОРТ
+380 (67) 278-25-60
+380 (93) 569-85-53
Кошик

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заказы и сообщения, поскольку по ее графику работы сегодня выходной. Ваша заявка будет обработана в ближайший рабочий день.

Дієта для схуднення – 10 нескладних правил

Дієта для схуднення – 10 нескладних правил

Ось список з 10 найбільш важливих правил, дотримання яких допоможе вам назавжди розпрощатися із зайвими кілограмами і уникнути ефекту йо-йо.


ПРАВИЛО № 1: ПІД ЧАС СХУДНЕННЯ НЕОБХІДНО ЗБІЛЬШИТИ КІЛЬКІСТЬ РІДИНИ, ОСОБЛИВО ВОДИ

Вода – найбільш простий і дешевий жіросжігателя. Починайте кожен день зі склянки води з лимонним соком. Пляшка води повинна стати вашим нерозлучним супутником під час дієти для схуднення. Намагайтеся випивати не менше 2 літрів води в день. Якщо ви плануєте регулярно займатися фізичною активністю, додайте ще 1 літр.

 

ПРАВИЛО № 2: ХАРЧУЙТЕСЯ РЕГУЛЯРНО

Здорова і ефективна дієта для схуднення передбачає прийом їжі за розкладом в певні проміжки часу. Визначте час, що підходить для ваших робочих і неробочих справ. Регулярне харчування – найкращий спосіб прискорити метаболізм. За наявності плану харчування у вашого організму не буде ні потреби, ні бажання накопичувати жир під час дієти для схуднення.

 

ПРАВИЛО № 3: ВІДДАВАЙТЕ ПЕРЕВАГУ ДЖЕРЕЛ БІЛКА З НИЗЬКИМ ВМІСТОМ ЖИРУ

Білок – це живильна речовина, якою не можна нехтувати під час дієти для схуднення. На перетравлення та засвоєння їжі організм витрачає найбільшу кількість енергії. Пам'ятайте, що хороша дієта для схуднення - це дієта, при якій витрата калорій перевищує їх надходження. Замініть деякі з ваших улюблених вуглеводів (картопля, рис, крупи, фрукти) на джерела білка з низьким вмістом жиру, такі як пісне м'ясо (філе курячої грудки, індичка), яєчні білки, сир.

Білкові добавки, такі як Inkospor Whey Protein, можуть стати прекрасним різноманітністю дієти.
 

СИРОВАТКОВИЙ ПРОТЕЇН WHEY PROTEIN INKOSPOR

Ізолят сироваткового протеїну + концентрат

24 грама високоякісного протеїну на порцію

6030 мг незамінних амінокислот ВСАА

9 Вітамінів + Кальцій + Магній

Випускається в 6 смаках

Не містить аспартам

Не містить глютен

 

ПРАВИЛО № 4: ОБМЕЖТЕ СПОЖИВАННЯ ВУГЛЕВОДІВ З ВИСОКИМ ГЛІКЕМІЧНИМ ІНДЕКСОМ (ГІ)

Вуглеводи з високим ГІ сприяють швидкому підвищенню рівня цукру в крові, тим самим стимулюючи процеси накопичення жиру. Крім того, їх надмірне споживання призводить до коливань рівня цукру, що може призвести до розвитку діабету. Під час дієти для схуднення уникайте вживання білих макаронів і рису, а також смачних здобних булочок. Вибирайте продукти з цільнозерновий борошна, які гарантують тривале і стабільне почуття ситості.

 

ПРАВИЛО № 5: ВЖИВАЙТЕ КЛІТКОВИНУ

Харчові волокна – це друзі в дієті для зниження ваги, оскільки вони є баластними і наповнює інгредієнтом, ефективно знижує ГІ страв. Коли ви відчуваєте голод під час дієти для схуднення, вибирайте овочі з низьким вмістом легкозасвоюваних вуглеводів, наприклад свіжі огірки, помідори, листя салату, перець, цвітну капусту, броколі ...

 

ПРАВИЛО № 6: РЕТЕЛЬНО І ОБЕРЕЖНО ВИБИРАЙТЕ ЖИРИ

Звичайно, не можна виключити жир з раціону харчування для схуднення. Однак пам'ятайте, що 1 г цієї поживної речовини містить 9 ккал. Таким чином, легко отримати зайві калорії, якщо в надлишку вживати горіхи або жирну рибу. Під час дієти для схуднення слідкуйте за тим, щоб отримувати корисні ненасичені жирні кислоти.

Так, горіхи корисні, але 100 грамів цього продукту містить приблизно 50 грамів жиру, а це 450 ккал.


 

ПРО БІЛКАХ

Білок = Протеїн

Основними будівельними блоками білків є «класичні» 20 протеіногенних L-Амінокислот. Вони завжди пов'язані в різному порядку і, таким чином, утворюють різні білки. Цей порядок називається амінокислотною послідовністю. Послідовність може містити до 200 000 окремих амінокислот.

Загальна кількість білків становить 15-17% від маси тіла дорослої людини, з яких приблизно 50% м'язової тканини, 25% присутні в сполучної тканини і 25% знаходяться у внутрішніх органах і крові. З протеїнів (білків) складаються, наприклад, шкіра, волосся, м'язи.

Протеїни сприяють підтримці і розвитку м'язової маси. Потреба організму в Протеїні відповідає потребам організму в Амінокислотах.


БІЛКИ ВИКОНУЮТЬ В ОРГАНІЗМІ НАСТУПНІ ФУНКЦІЇ:

  • Захисна функція
    Полягає в детоксикації токсинів, нейтралізації бактерій, вірусів або чужорідних білків.
  • Структурна функція
    Полягає в тому, що білки беруть участь в утворенні колагену, еластину, кератину.
  • Рухова функція
    Забезпечує рухи організму, наприклад, скорочення м'язів, а також переміщення клітин всередині організму.
  • Каталітична функція
    Полягає в ферментном каталізі різних хімічних реакцій.
  • Транспортна функція
    Заключається в перенесенні речовин в клітини і з клітин, їх переміщення всередині клітин, а також в їх транспорті кров'ю та іншими рідинами по організму.
  • Сигнальна функція
    Полягає в здатності білків служити сигнальними речовинами, передаючи сигнали між клітинами, тканинами та органами.
  • Запасна (резервна) функція
    Здійснюється резервними білками, які запасаються організмом як джерело енергії.


РІЗНІ ДЖЕРЕЛА ПРОТЕЇНІВ

1. Молочний білок

Молоко зазвичай складається з 80% Казеїну і 20% Сироваткового білка. Обидві складові багаті поживними речовинами.

2. Сироватковий білок

Сироватковий білок (білок молочної сироватки) характеризується оптимальним балансом амінокислот з розгалуженими боковими ланцюжками (ВСАА), до яких відносяться L-Ізолейцин, L-Лейцин і L-Валін. Сироватковий білок легко засвоюється і швидко перетравлюється.

3. Казеїн

Важливою особливістю казеїну є його тривалий час перебування в шлунково-кишковому тракті і, отже, тривале відчуття ситості, яке є ключовим фактором зниження ваги. Таким чином, казеїн слід приймати ввечері або використовувати в якості замінника їжі.

4. Соєвий білок

Соєвий білок є рослинним білком найвищої якості, але порівняно з молочним, має значно меншу частку амінокислот з розгалуженими боковими ланцюжками (ВСАА), а також L-Метіоніну.

5. Яєчний білок

Яєчний білок відрізняється підвищеним вмістом амінокислот L-Метіоніну та L-Цистеїну, чим покращує співвідношення амінокислот у тому випадку, якщо додається до багатокомпонентного протеїнового порошку.


 

ПРО ВУГЛЕВОДАХ

Вуглеводи поряд з жирами і білками є одними з основних поживних речовин. Вони є найбільш важливим джерелом енергії для організму.

Все углеводы состоят из отдельных «единиц», которыми являются сахариды, и делятся на две группы: простые и сложные. Углеводы, содержащие одну единицу, называются моносахариды, две единицы – дисахариды, от двух до десяти единиц – олигосахариды, а более десяти – полисахариды. Моносахариды быстро повышают содержание сахара в крови и обладают высоким гликемическим индексом, поэтому их еще называют быстрыми углеводами. Они легко растворяются в воде и синтезируются в зеленых растениях. Углеводы, состоящие из 3 или более единиц, называются сложными. Продукты, богатые сложными углеводами, постепенно повышают содержание глюкозы и имеют низкий гликемический индекс, поэтому их еще называют медленными углеводами. Сложные углеводы являются продуктами поликонденсации простых сахаров (моносахаридов) и, в отличие от простых, в процессе гидролитического расщепления способны распадаться на мономеры с образованием сотен и тысяч молекул моносахаридов. Моно- и дисахариды имеют сладкий вкус, полисахариды – нейтральный.

Углеводы чрезвычайно важны для энергоснабжения клеток, мышц и особенно мозга.


 

О ПИЩЕВЫХ ВОЛОКНАХ

Пищевые волокна – это компоненты пищи, не перевариваемые пищеварительными ферментами организма человека, но перерабатываемые полезной микрофлорой кишечника.

Пищевые волокна обладают высокой насыщенностью, стимулируют пищеварение, снижают уровень холестерина за счет образования желчных кислот из холестерина и косвенно способствуют усвоению кальция, магния, железа и цинка.


РАСТВОРИМЫЕ И НЕРАСТВОРИМЫЕ ВОЛОКНА

Различают водорастворимые и нерастворимые пищевые волокна. Нерастворимые пищевые волокна, такие как целлюлоза, не могут быть ферментированы кишечными бактериями. Пектиновые вещества, инулин, фруктозо-олигосахариды и галакто-олигосахариды являются водорастворимыми волокнами. Они метаболизируются кишечными бактериями до короткоцепочечных жирных кислот, которые служат клетками кишечника в качестве энергетического субстрата, снижают значение pH и тем самым препятствуют росту патогенных кишечных бактерий.

Использование пищевых волокон в питании одобрено организациями здравоохранения многих стран, такими как Комиссия по надзору за продовольствием и лекарственными средствами (FDA), Американская ассоциация кардиологов (AHA), Европейская комиссия по функциональным пищевым продуктам (FUFOSE).

 

Grundlagen Makronährstoffe. Über Fett. Über Eiweiss. Über Kohlenhydrate. Über Ballaststoffe. Inkospor Deutschland. 03 Dezember 2019.

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner