Продавець GREENSPORT розвиває свій бізнес на Prom.ua 6 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
107 відгуків
 
ГРІНСПОРТ
+380 (67) 278-25-60
+380 (93) 569-85-53
Кошик

Сейчас компания не может быстро обрабатывать заказы и сообщения, поскольку по ее графику работы сегодня выходной. Ваша заявка будет обработана в ближайший рабочий день.

омега-3 жирні кислоти / omega-3

омега-3 жирні кислоти / omega-3

Омега-3 жирні кислоти (ЕПК і ДГК)

Як складові жиру поліненасичені жирні кислоти, такі як омега-3 і омега-6 жирні кислоти, є незамінними речовинами для людини.
Омега-3 жирні кислоти - незамінні структурні елементи мембран клітин, вони впливають на їх функцію і стимулюють гормональну й імунологічну активність.

 

Функції ЕПК і ДГК

Існує кілька видів омега-3 жирних кислот, але до трьох основних відносяться ЕПК (ейкозапентаєнова кислота), ДГК (докозагексаєнова кислота) і АЛК (альфа-лінолева кислота). ЕПК і ДГК містяться майже виключно в жирній рибі, тоді як АЛК входить до складу деяких рослинних олій, але переважно в невеликій кількості.
Функціональні властивості омега-3 жирних кислот мають велике значення для серцево-судинної, імунної та нервової систем.

  • Сприяють регуляції артеріального тиску і рівня ліпідів у крові
  • Попереджають коагуляцію крові
  • ЕПК підтримує регулювання запальних реакцій
  • ДГК має важливе значення для розвитку сітківки і підтримує тканина очі в здоровому стані
  • Необхідні для належного функціонування мозку і нервової системи; вчені припускають, що також вияют на настрій, пам'ять і неврологічні стани

 

Добова потреба

Общее потребление омега-3 жирных кислот, полученных из разных источников, в количестве 1,0 грамма в день считается достаточным в нормальных условиях. Тогда как в среднем в Европе общее потребление жира является слишком высоким, получение омега-3 жирных кислот оценивают как слишком низкое, что приводит к неблагоприятному соотношению между насыщенными, мононенасыщенными и полиненасыщенными омега-3 и омега-6 жирными кислотами.

 

Источники омега-3 жирных кислот

Рыба, особенно жирная, является богатым источником ЭПК и ДГК.

 

Тип Источник
Животного происхождения Мясо, рыба, яйца
Растительного происхождения Соєві боби та інші бобові культури, картопля, вироби з цільного зерна
Молочні продукти Молоко, сир

 

Джерело: European Medical Gazette

 

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner