омега-6 жирні кислоти / omega-6
Омега-6 жирні кислоти (лінолева кислота та кон'юговані лінолева кислота (КЛК))
Лінолева кислота є первинною жирною кислотою ряду омега-6. В організмі людини лінолева кислота перетворюється в гамма-ліноленову кислоту (ГЛК), яка пізніше синтезується, разом з ЕПК з групи кислот ряду омега-3, і утворює ейкозаноїди (локальні гормони тканин).
Кон'юговані лінолева кислота (КЛК) є різновидом первинної жирної кислоти омега-6. Вчені тільки недавно відкрили, що КЛК позитивно впливає на склад тканин організму.
Функції кон'югованих лінолевої кислоти
Дослідження свідчать, що у поєднанні зі збалансованим харчуванням та фізичною активністю кон'юговані лінолева кислота може:
- Допомагати у зменшенні кількості жирів в організмі
- Сприяти нарощуванню м'язів і покращувати кількісне співвідношення м'язів і жирів
- Позитивно впливати на процес метаболізму.
Джерела кон'югованих лінолевої кислоти
Кон'юговані лінолева кислота являє собою природну жирну кислоту, що міститься в жирній частини м'ясних і молочних продуктів.
Джерело: European Medical Gazette